Deputatul Cristian Băcanu: Deputații statului Arizona aprobă deschiderea primei reprezentanțe economice în București

Denis

Deputatul Cristian Băcanu a anunțat faptul că, în urma eforturilor de diplomație parlamentară, România va avea prima reprezentanță economică a unui stat american în Europa Centrală și de Est.

„Deputații statului Arizona au votat ca Statul să deschidă o reprezentanță economică la București! Acesta este primul oficiu de acest tip al unui stat american în centrul şi estul Europei. Votul deputaților a venit în urma muncii susținute depuse de la finalul lunii august şi până azi.

Drumul până aici a fost complicat dar plin de satisfacții. În august i-am cunoscut la Londra pe reprezentanții statului Arizona, membri ai Comisiei de Comerț Internațional. De atunci, am discutat în mod constant despre țările noastre și am încercat să găsim modalități prin care cele două state să devină și mai apropiate. Așa s-a concretizat ideea deschiderii unei reprezentanțe economice la București. În luna septembrie, am organizat pentru prietenii americani mai multe întâlniri la București şi am lucrat împreună cu deputatul David Cook, preşedintele Comisiei de Comerț Internațional din Parlamentul statal strategia de urmat.”, transmite Cristian Băcanu, deputat PNL.

„Parteneriatul strategic dintre România și SUA funcționează foarte bine pe componenta diplomatică, militară și de securitate și miza noastră este ca acesta să se extindă pe componenta economică. Reprezentanța economică reprezintă o șansă uriașă pentru România de a atrage investiții majore, pentru că aceasta va oferi informații credibile investitorilor americani, le va oferi informații despre legislația din România și îi va pune în contact direct cu partenerii români din mediul de afaceri. Mai mult, gândirea noastră este ca România să devină un real hub pentru Europa Centrală şi de Est.”, declară deputatul.

De asemenea, liberalul precizează că: „După succesul pe care l-am avut în Arizona, voi deschide discuții similare și cu autoritățile altor state americane pe care intenționez să le invit în România. Majoritatea statelor americane singure au economii mai mari decât țara noastră. De exemplu, economia statului California este a patra economie a lumii. Arizona este unul dintre statele cu cele mai liberale politici economice, fapt ce face să fie și unul dintre statele cu cea mai mare creștere economică. Investițiile americane din economia României au generat până acum zeci de mii de locuri de muncă în domenii importante, iar investițiile ce vor veni prin aceste reprezentanțe economice pot face din România una dintre cele mai puternice economii din Uniunea Europeană.”

Sursa: Facebook Cristian Băcanu

Distribuie articolul