Deputatul Cristina Burciu: O nouă lege a PNL acordă cabinetelor de medicină de familie statutul de unități sanitare de utilitate publică

Denis

Deputatul Cristina Burciu anunță o nouă lege a PNL care acordă cabinetelor de medicină de familie statutul de unități sanitare de utilitate publică.

„Parlamentul a adoptat, cu unanimitate de voturi, o propunere legislativă a cărei coinițiator sunt, alături de colegi parlamentari liberali, care va avea un rol extrem de important în asigurarea asistenței medicale primare în România.

Actul normativ modifică și completează Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, în sensul declarării cabinetelor de medicină de familie, precum și a punctelor de lucru ale acestora, ca fiind unități sanitare de utilitate publică. Chiar dacă art. 74 din Legea nr. 95/2006 stipulează în prezent acordarea de către autoritățile locale a unor facilități și stimulente pentru instalarea medicilor și pentru înființarea și funcționarea cabinetelor de medicină de famiIie, era imposibilă semnarea unor contracte de comodat, din cauza unor prevederi legislative aflate în vigoare. Din cauza faptului că, spre deosebire de spitale, cabinetele de medicină de familie nu erau declarate prin lege ca fiind unități de utilitate publică, autoritațile locale nu puteau decide darea în folosință gratuită a spațiilor aflate în proprietatea publică către medicii de familie.”, transmite Cristina Burciu, deputat PNL.

De asemenea, liberala precizează că: „Actul normativ al parlamentarilor PNL va conferi astfel posibilitatea autorităților locale de a beneficia de pârghiile legislative necesare pentru a acorda cabinetelor de medicină de familie cele mai potrivite facilități și stimulente. Sunt încrezătoare că, după promulgarea legii, vom asista la creșterea numărului românilor care beneficiază de servicii medicale, fapt ce va conduce, iremediabil, la îmbunătățirea stării de sănătate și creșterea speranței de viață a românilor.”

Sursa: Facebook Cristina Burciu

Distribuie articolul