Deputatul Cristina Burciu: Proiect de lege al PNL pentru eficientizarea transmiterii datelor medicale

Denis

Deputatul Cristina Burciu a anunțat faptul că a votat un proiect de Lege pentru modificarea art. 138 lit.d) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, al cărui coinițiator sunt. Inițiativa legislativă conferă furnizorilor de servicii medicale de specialitate posibilitatea de a înregistra, stoca, prelucra și transmite, atât în formă tipărită, cât și în formă electronică, datele colectate rezultate din activitatea proprie, în plenul Camerei Deputaților.

„Demersul parlamentarilor PNL a rezultat în urma realității conform căreia sectorul serviciilor de sănătate din România a înregistrat în ultima perioadă progrese relativ modeste în domeniul informatizării, digitalizării și utilizării informațiilor medicale. Această situație survine în contextul în care sectorul medico-sanitar generează zilnic/lunar/anual un volum impresionant de date de specialitate care pot fi folosite în vederea obținerii unor informații deosebit de utile pentru creșterea eficienței unor tipuri de tratamente, și, implicit, pentru diminuarea suferinței pacienților și urgentarea proceselor de vindecare.”, transmite Cristina Burciu, deputat PNL.

De asemenea, liberala precizează că: „Măsura de transmitere în formă electronică a datelor colectate este una realmente benefică, cu un impact bugetar semnificativ pe termen mediu și lung, rezultat din economiile de cheltuieli produse la nivelul furnizorilor de servicii medicale, atât din punct de vedere birocratic, cât și din perspectiva creșterii calității actului medical.”

Sursa: Facebook Cristina Burciu

Distribuie articolul