Deputatul Cristina Burciu: România se orientează către digitalizarea serviciilor publice

Deputatul Cristina Burciu anunță că digitalizarea serviciilor publice reprezintă un obiectiv pentru Guvernul Ciucă.

România a avut o creștere economică de 4,8%, depășind estimarea Comisiei Europene. Acest fapt confirmă eficacitatea investițiilor realizate de Guvernul condus de premierul PNL Nicolae Ciucă, care au fost orientate spre beneficiul societății, cetățenilor și mediului de afaceri, având în vedere sustenabilitatea acestora.

Investițiile și reformele finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență, precum și cele provenite din Cadrul Financiar Multianual și de la bugetul de stat, investițiile companiilor străine și ale companiilor românești sunt principalele motoare ale creșterii economice. Anul acesta, România se află în fața unor noi oportunități de investiții, în sectoare cheie precum digitalizarea, energia, infrastructura, protecția mediului și sănătatea, care vor avea un impact semnificativ asupra modernizării țării și îmbunătățirii calității vieții cetățenilor.

„Una dintre prioritățile guvernării PNL este definitivarea reformei digitalizării, Guvernul Ciucă dând recent undă verde creării cadrului necesar dezvoltării platformei de cloud guvernamental, fapt ce reprezintă cea mai importantă investiție în domeniul transformării digitale, în valoare de peste o jumătate de miliard de euro.

Au fost adoptate reglementările legislative pentru emiterea primelor cinci milioane de cărți electronice de identitate, investiție prin fonduri PNRR. Noile cărți electronice de identitate nu vor conține doar informațiile personale ale românilor, ci și datele de sănătate și cele aferente permisului auto, proiectul-pilot incluzând astfel toate datele cuprinse în prezent de cele trei documente personale oficiale.”, transmite Cristina Burciu, deputat PNL.

Sursa: Facebook Cristina Burciu

Leave a Comment