Deputatul Cristina Burciu: România va putea deveni principalul producător de energie din Europa

Denis

Deputatul Cristina Burciu a anunțat faptul că România are rezerve suficiente de gaze naturale pentru a traversa în condiții adecvate această iarnă, atât din punctul de vedere al necesităților populației, cât și al necesarului operatorilor economici.

„Conducerea PNL a Ministerului Energiei a anunțat că depozitele naționale de gaz au în prezent o capacitate de 82,93%, ceea ce înseamnă că suntem feriți de orice probleme legate de aprovizionarea cetățenilor și a economiei. În aceste condiții, cantitatea de gaze naturale înmagazinată în prezent, la care se adaugă producția zilnică, de peste 26 de milioane de metri cubi, va determina ca România să treacă iarna exclusiv cu gaz românesc, chiar și în condiții meteorologice mai aspre.

Această stare de fapt pozitivă este de bun augur pentru întreg sistemul energetic național, deoarece, pe lângă asigurarea consumului intern, România este în continuare o țară exportatoare de energie electrică. Din perspectiva actuală, liberalii din conducerea Ministerului de resort sunt optimiști în ceea ce privește realizarea obiectivelor investiționale preconizate în domeniu, prin punerea în funcțiune a noi capacități suplimentare, de mii de megawați producție energie electrică, atât în acest an, cât și în cei următori.”, transmite Cristina Burciu, deputat PNL.

De asemenea, liberala precizează că: „Nu în ultimul rând, din 2027 vom beneficia și de cantitățile însemnate de gaze naturale din perimetrul Mării Negre aferente platformei „Neptun Deep”, care vor transforma România în principalul producător de energie din Europa și vor dubla producția națională. Sunt încrezătoare că noile investiții din domeniul energetic vor fi în măsură să creeze atât noi locuri de muncă bine plătite, cât și economii substanțiale, prin scăderea facturilor achitate de către consumatorii români.”

Sursa: Facebook Cristina Burciu

Distribuie articolul