Deputatul Cristina Trăilă: vot favorabil pentru proiectul de lege privind modificarea Codului de procedură fiscală

Denis

Deputatul Cristina Trăilă a anunțat faptul că proiectul de lege privind modificarea Codului de procedură fiscală, inițiat împreună cu Bogdan Huțucă, deputat PNL, a trecut de Parlament.

„Potrivit noii legi, contribuabilii care dețin creanțe fiscale față de bugetele locale, stabilite prin hotărâre judecătorească definitivă, vor putea opta pentru stingerea obligațiilor fiscale către bugetul de stat, restante, curente sau viitoare, prin compensare. Opțiunea contribuabilului pentru compensare se va putea realiza indiferent dacă obligațiile și, respectiv, creanțele supuse stingerii sunt administrate de aceeași autoritate publică sau nu”, transmite Cristina Trăilă, deputat PNL.

„Modificarea va reduce timpul petrecut de contribuabil pentru recuperarea creanțelor și pentru plata obligațiilor fiscale, eliminând anumite proceduri suplimentare pe care acesta ar fi fost nevoit să le urmeze, precum și costurile aferente acestora”, declară deputatul.

De asemenea liberalul precizează că: „prin introducerea sistemului compensării se elimină riscul întârzierii la plata obligațiilor fiscale și impunerii unor penalități în acest sens față de contribuabil, în special în cazul obligațiilor curente și viitoare”.

Sursa: Facebook Cristina Trăilă

Distribuie articolul