Deputatul Cristina Vecerdi: Activitatea medicală în România generează zilnic o cantitate impresionantă de date nefolosite

Ciprian S.
Deputatul Cristina Vecerdi

Deputatul Cristina Vecerdi a participat la la dezbaterea “Bioetică și valoarea datelor în sănătate” organizată de Comisia pentru sănătate și Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Senatul României în colaborare cu Ambasada Elveției în România și Camera de Comerț Elveția – România.

Cristina Vecerdi, deputat PNL Brasov, a transmis faptul că activitatea medicală în România generează zilnic o cantitate impresionantă de date nefolosite.

”Acestea pot fi transformate în informații prețioase pentru tratamente mai ediciente pentru pacienți și în soluții pentru eficientizarea sistemului medical. Un cadru de politici publice care să permită utilizarea cu încredere a datelor din sănătate este esențial pentru atingerea obiectivelor prioritare ale politicii de sănătate . Este esențială conștientizarea valorii partăjării datelor de sănătate și promovarea garanțiior actuale de confidențialitate existente pentru protectia acestor date.”, a declarat deputatul Cristina Vecerdi.

Sursă: Facebook Cristina Vecerdi

Distribuie articolul