Cristina Vecerdi deputat pnl

Deputatul Cristina Vecerdi: Am adoptat în Camera Deputaților proiectul de lege potrivit căruia asiguraţii vor avea dreptul la concediu şi indemnizaţie pentru îngrijirea copilului bolnav

Cristina Vecerdi, deputat PNL Brașov, a anunțat că în Camera Deputaților a fost adoptat proiectul de lege potrivit căruia asiguraţii vor avea dreptul la concediu şi indemnizaţie pentru îngrijirea copilului bolnav de până la 12 ani, faţă de până la 7 ani cât este în prezent.

Proiectul modifică articolul 26 alineatul 1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, fiind extinsă vârsta, de la 7 ani la 12 ani, până la care se pot acorda concediu şi indemnizaţie pentru îngrijirea copilului bolnav.

”Potrivit legii, asiguraţii au dreptul la concediu şi indemnizaţie pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la 12 ani, iar în cazul copilului cu handicap, pentru afecţiunile intercurente, până la împlinirea vârstei de 18 ani.”, a menționat liberala Cristina Vecerdi.

Sursă: Facebook Cristina Vecerdi

Leave a Comment