Deputatul Cristina Vecerdi: Inițiativă legislativă privind protejarea minorilor de efectele psihologice negative determinate de supraexpunerea la ecrane

Denis

Deputatul Cristina Vecerdi a anunțat dezbateri la Palatul Parlamentului privind inițiativa legislativă care are ca obiectiv principal protejarea minorilor de efectele psihologice negative determinate de supraexpunerea la ecrane, întărind controlul părinților la accesul online al copiilor sub 16 ani.

„Dependența de ecran însă, devine o problematică comportamentală tot mai serioasă, ea fiind o poartă deschisă spre alte adicții sau comportamente antisociale, mai ales în rândul minorilor.

Inițiativa legislativă lansată în dezbatere marți, la Palatul Parlamentului, are ca obiectiv principal protejarea minorilor de efectele psihologice negative determinate de supraexpunerea la ecrane, întărind controlul părinților la accesul online al copiilor sub 16 ani. Initiativa legislativă încurajează o mai bună înțelegere a pericolelor online și promovează educația digitală atât pentru copii cât și pentru adulți.”, transmite Cristina Vecerdi, deputat PNL.

De asemenea, liberala precizează că: „Proiectul lansat la inițiativa dnei senator Nicoleta Pauliuc este asumat de Organizația Femeilor Liberale și a beneficiat de o primă dezbatere la care au participat reprezentanți ai vieții politice și ai societății civile.”

Sursa: Facebook Cristina Vecerdi

Distribuie articolul