Deputatul Cristina Vecerdi prezintă proiectele de lege votate în Camera Deputaților

Denis

Deputatul Cristina Vecerdi a prezentat proiectele legislative votate în plenul Camerei Deputaților.

Proiectele de lege votate sunt următoarele:

  • Proiect de Lege privind stimularea horticulturii în medii controlate şi a horticulturii urbane. Multe dintre zonele urbane din România au suprafețe ocupate de foste complexe industriale, clădiri dezafectate, care ar putea fi convertite pentru protecția horticolă, legea ar putea permite autorităților locale să elaboreze planuri de acțiune care să faciliteze utilizarea acestora.
  • Proiect de Lege pentru modificarea art.437 din Legea nr.286/2009 privind Codul penal. Emblema și denumirea de “Crucea Roșie” prezintă garanția instituției mondiale a Crucii Roșii, care este singura încdreptățită să autorizeze această folosire. Prin această Lege se dorește apărarea folosirii în mod licit a emblemei și denumirii de “Cruce Roșie”, sancționând penal folosirea ilegală a emblemei Crucii Roșii pe timp de pace.
  • Proiect de Lege pentru modificarea şi completarea unor acte normative în scopul creşterii incluziunii financiare. Lege care asigură cetățenilor posibilitatea de a alege cele mai bune servicii financiare pentru a-și gestiona resursele, dar și pentru a-și simplifica intercațiunea pe care o are cu statul sau cu operatorii economici privați.
  • Proiect de Lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân. Prin această Lege se acorda posibilitatea consiliilor județene de a asigura, din finduri proprii, subvenționarea manoperelor de sterilizare a câinilor fără stăpân ce aparțin rasei comune sa a metișilor acestora, pe raza UAT-urilor pe care le gestionează, iar această responsabilitate să nu mai fie exclusiv a consiliilor locale.

Sursa: Facebook Cristina Vecerdi

Distribuie articolul