Deputatul Daniel Gheorghe s-a întâlnit cu ambasadorul Republicii Moldova în România, Victor Chirilă

Denis

Deputatul Daniel Gheorghe a anunțat faptul că, în calitate de președinte al Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul României și Parlamentul Republicii Moldova, s-a întâlnit cu ambasadorul Republicii Moldova în România, Victor Chirilă.

„Discuțiile de astăzi s-au purtat în jurul mult așteptatului raport al Comisiei Europene, ce va fi transmis în luna octombrie, legat de modul în care au evoluat lucrurile în Republica Moldova cu acei pași care au fost recomandați statului românesc, din stânga Prutului, în momentul în care s-a luat decizia de a acorda statutul de stat candidat.

În contextul acestui raport care va sta la baza deciziei Consiliului de Afaceri Generale privind deschiderea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la blocul comunitar, România trebuie să fie alături necondiționat de aceasta.”, transmite Daniel Gheorghe, deputat PNL.

„Domnul Ambasador Victor Chirilă, prin prisma dialogului început în februarie 2022, și care evidențiază fără echivoc faptul că Republica Moldova vrea să parcurgă același drum ca și România, alături de ea, către lumea liberă, în Europa, va sprijini demersurile Comisiei noastre de a se implica activ, în următoarea perioadă, pentru consolidarea parcursului european al acesteia, prin acțiuni și întâlniri ce vor avea loc pe ambele maluri ale Prutului.

Bineînțeles că discuțiile, purtate astăzi, au subliniat importanța relației de frațietate dintre cele două state românești pentru domeniile strategice ale Republicii Moldova cum ar fi energia, economia, securitatea.”, declară Daniel Gheorghe.

De asemenea, liberalul precizează că: „Am atins, în cadrul întrevederii de astăzi, și problematica trupelor ruse din regiunea transnistreană, concluzionând că retragerea acestora ar ușura calea europeană a Republicii Moldova și chiar și reunirea celor două state românești.”

Sursa: Facebook Daniel Gheorghe

Distribuie articolul