Deputatul Diana Morar anunță o propunere legislativă prin care judecătorii nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile avocaților

Denis

Deputatul Diana Morar a anunțat faptul că a inițiat, alături de senatorul Daniel Fenechiu, un proiect de lege ce vizează modificarea art. 30 din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat și a art. 451 din Codul de procedură civilă.

„Inițiativa reglementează tema onorariilor avocaților, care nu vor mai putea fi reduse de instanțe din oficiu, ci doar la cererea părților interesate.”, transmite Diana Morar, deputat PNL.

”Onorariul contractat între avocat și client este prezumat ca fiind unul corect in raport cu valoarea sau complexitatea cauzei ori cu activitatea desfășurată de avocat în aceasta”.

Astfel, instanța va putea să reducă, la cererea părții interesate, partea din cheltuielile de judecată reprezentând onorariul avocatilor, “atunci când acesta este vădit disproporționat în raport cu valoarea sau complexitatea cauzei ori cu activitatea desfășurată de avocat, ținând seama și de circumstanțele cauzei”, declară liberala.

Sursa: Facebook Diana Morar

Distribuie articolul