Deputatul Elena Hărătău a anunțat că elevii din mediul rural pot vizita gratuit instituțiile culturale de interes

Denis

Deputatul Elena Hărătău a anunțat faptul că elevii din mediul rural pot vizita gratuit instituțiile culturale de interes național și regional.

„Învățământul din zonele rurale este într-o continuă involuție, pe fondul îmbătrânirii constante a populației, a scăderii natalității, a exodului populației spre centrele urbane, a abandonului școlar, a sărăciei și a absenței activităților în care să fie angrenați elevii după orele de curs”, tansmite Elena Hărătău, deputat PNL.

„Realitățile existente pot fi însă contracarate prin adoptarea de măsuri concrete de susținere a copiilor, prin inițierea unor programe care să-i ajute să socializeze, să viziteze locuri noi, să cunoască alte medii și alte localități, să vadă și altceva decât locurile natale” a declarat deputatul.

De asemenea, liberala precizează că: „Elevii din mediul rural merită șanse sporite la o viață mai bună și la condiții similare celor din zona urbană, iar preocuparea instituțiilor responsabile pentru reducerea decalajelor existente trebuie să fie permanentă în acest sens.”

Sursa: Facebook Elena Hărătău

Distribuie articolul