Deputatul Elena Hărătău anunță Legea PNL care reduce riscul incapacității de plată a Primăriilor

Deputatul Elena Hărătău a anunțat faptul că Președintele României Klaus Iohannis a promulgat o lege inițiată de parlamentarii PNL privind reducerea riscului incapacității de plată a Primăriilor.

„Actul normativ va contribui semnificativ la buna funcționare a sistemului fiscal autohton, în sensul degrevării Primăriilor de anumite poveri financiare de care erau responsabile.

Practic, în prezent foarte multe Primării din țară au încasat impozit pe clădiri din partea anumitor entități economice, însă aceste sume s-au dovedit a fi nejustificate, fiind nedatorate în urma unor hotărâri judecătorești definitive.

În această stare de fapt, societățile respective se aflau în imposibilitatea de a-și putea compensa creanțele datorate cu alte datorii la bugetul de stat (CAS, impozit pe venit etc.).”, transmite Elena Hărătău, deputat PNL.

De asemenea, liberala precizează că: „Noua lege prevede că stingerea creanțelor este aplicabilă și pentru cele stabilite prin hotărâri judecătorești definitive, anterioare intrării în vigoare a actului normativ. Inițiatorii liberali ai acestei reglementări legislative au urmărit acordarea unor beneficii concrete în favoarea tuturor factorilor implicați în aceste litigii fiscale, având în vedere faptul că toți vor avea de câștigat.

Sursa: Facebook Elena Hărătău

Leave a Comment