Deputatul Elena Hărătău: Pași importanți în vederea dinamizării turismului românesc

Deputatul Elena Hărătău anunță că proiectul de lege pentru modificare și completarea OUG nr.8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanță a fost adoptat în Camera Deputaților.

Aceasta modificare prevede acordarea unei singure indemnizații sau primă de vacanță, în limita resurselor bugetare alocate cu această destinație, de către fiecare instituție și autoritate publică, centrală și locală.

„Parlamentul a legiferat astfel cuantumul de 1.450 de lei, sumă acordată anual de către instituțiile publice unui salariat, sub formă de vouchere de vacanță.

Potrivit Ordonanței de Urgență, angajatorul stabilește, de comun acord cu organizaţiile sindicale sau reprezentanţii salariaţilor, după caz, data la care acordă voucherele de vacanţă”, transmite Elena Hătărău, deputat PNL

De asemenea, liberala precizează că: „legea va avea o contribuție majoră în ceea ce înseamnă oprirea exodului forței de muncă bine calificate din domeniu și, pe de altă parte, va stimula exponențial creșterea turismului, vital dezvoltării României, având în vedere potențialul uriaș și diversificat de care dispunem”.

Sursa: Facebook Elena Hărătău

Leave a Comment