Deputatul Elena Hărătău: România are nevoie de schimbarea legislaţiei funcţionării şi finanţării parcurilor industriale

Deputatul Elena Hărătău a anunțat că România are nevoie de transferarea unităţilor economice de la stat către autorităţile locale, fapt ce presupune modificarea legislaţiei actuale, care nu mai este actuală, cel puţin din perspectiva parcurilor industriale.

Toate structurile de afaceri existente în România, inclusiv parcurile industriale, parcurile ştiinţifice, incubatoarele de afaceri şi clusterele industriale, trebuie să fie abordate obligatoriu de către noua legislaţie.

„Este necesar ca autorităţile publice să înţeleagă importanţa acestor structuri de afaceri, iar societatea administrator să aibă o poziţie mult mai vigilentă.

Este cât se poate de evident însă că avem nevoie de o nouă legislaţie, în vederea accesării de fonduri europene pentru dezvoltarea parcurilor de afaceri, care să conducă la dezvoltarea acestor structuri, extrem de importante în alte ţări europene”, transmite Elena Hărătău, deputat PNL.

De asemenea, liberala precizează că: „în România există în prezent un număr de 55 de parcuri industriale, fapt ce ne plasează pe neonorantul loc 25 în Uniunea Europeană”.

Sursa: Facebook Elena Hărătău

Leave a Comment