Deputatul Elena Hărătău: schimbarea legislației electorale și reforma constituțională sunt proiecte importante

Denis

Deputatul Elena Hărătău anunță că schimbarea legislației electorale și reforma constituțională sunt proiecte importante.

„Devine imperativă necesitatea obţinerii acordului întregii clase politice pentru schimbarea legislaţiei electorale, în aşa fel încât speranţele alegătorilor să nu fie, din nou, înşelate.

Prin urmare, o comisie parlamentară comună a dezbătut, cu celeritate, propunerile de modificare ale legilor electorale, ale Legii partidelor politice şi ale Legii privind finanţarea partidelor politice.”, transmite Elena Hărătău, deputat PNL.

De asemenea, liberala precizează că: „s-a avut în vedere un nou proiect legislativ pe tema introducerii votului prin corespondenţă, ale cărui costuri sunt mult reduse faţă de cheltuielile curente cu organizarea şi funcţionarea comisiilor de votare pe teritoriul altor state.

O altă provocare este cea de a rezolva, într-un fel sau altul, problema votului obligatoriu. Consider că introducerea votului obligatoriu pentru toţi cetăţenii României ar spori pe de o parte, legitimitatea şi credibilitatea Parlamentului şi, pe de altă parte, ar duce la responsabilizarea electoratului, diminuând aproape până la eradicare absenteismul la urne.”

Sursa: Facebook Elena Hărătău

Distribuie articolul