Deputatul Florin Alexandru Alexe a participat la reuniunea Comisiei politice a APF la Paris

Deputatul Florin Alexandru Alexe a anunțat faptul că a participat, în calitate de membru al Delegației Parlamentului României la APF, la reuniunea Comisiei politice a APF la Paris.

Subiectele care au fost dezbătute în cadrul Comisiei politice a APF au fost:

  • situațiile politice în țările francofone
  • misiuni ale APF
  • securitatea cibernetică și interferența în alegeri
  • rolul multilateralismului în promovarea democrației și a păcii durabile
  • utilizarea limbii franceze în organizațiile internaționale

„În secțiunea dedicată situațiilor politice din țările francofone, am subliniat faptul că țara noastră a fost afectată de multiplele crize cu care s-a confruntat lumea în ultimii ani: pandemia COVID-19, războiul din Ucraina și instabilitatea energetică. Ca urmare a măsurilor curajoase luate de guvern, cu sprijinul partenerilor noștri francofoni, cetățenilor români li s-au oferit instrumente pentru a se proteja de amenințarea COVID-19.”, transmite Florin-Alexandru Alexe, deputat PNL.

„Sprijinirea Ucrainei este o prioritate pentru România. În acest sens, au fost luate măsurile necesare pentru consolidarea flancului estic al NATO, iar sprijinul țărilor din spațiul francofon este extrem de important pentru atingerea acestui obiectiv. România este un pol al asistenței acordate Ucrainei de către NATO, UE și țările partenere și sprijină Ucraina pe toate căile.”, declară Florin-Alexandru Alexe.

De asemenea, liberalul precizează că: „România este determinată să contribuie la dezvoltarea rețelei francofoniei și să promoveze valorile care ne unesc: pacea, democrația și drepturile omului, indiferent de provocările cu care ne confruntăm.”

Sursa: Facebook Florin-Alexandru Alexe

Leave a Comment