Florin-Alexandru Alexe

Deputatul Florin-Alexandru Alexe anunță depunerea a două proiecte de lege axate pe creșterea natalității în România

Florin-Alexandru Alexe, deputat PNL, anunță depunerea a două proiecte de lege pentru a completa pachetul de măsuri pentru creșterea natalității în România.

Proiectele au două obiective: asigurarea unei indemnizații de creștere a copilului predictibilă și acordarea respectului cuvenit în spațiul public femeilor însărcinate și părinților care sunt însoțiți de copii sub 5 ani.

”La inițiativa celei mai cunoscute mămici din România, Mirela Retegan, fondatoare Gasca Zurli, am lucrat la proiectul de lege privind acordarea de prioritate femeilor însărcinate și părinților la casieriile unităților comerciale, precum și la ghișeele instituțiilor publice. După adoptarea legii, femeile însărcinate și/sau persoanele însoțite de copii cu vârsta de până la 5 ani vor avea prioritate la casieriile unităților comerciale și la ghișeele instituțiilor publice, precum și la serviciile oferite de acestea. De asemenea, propunem amenjarea unor locuri de parcare rezervate femeilor însărcinate și/sau persoanelor însoțite de copii cu vârsta de până la 5 ani.”, a precizat liberalul Florin-Alexandru Alexe.

Prin cel de-al doilea proiect de lege se propune creșterea limitei minime și maxime a indemnizației de creștere a copilului.

Valoarea minimă a indemnizației va fi de 60% din salariul minim brut pe țară garantat în plată, iar valoarea maximă se va situa la de 4 ori valoarea salariului minim brut pe țară garantat în plată, adică suma de 12.000 de lei, față de 8.500 de lei, cât este în prezent.

Florin-Alexandru Alexe, deputat PNL, a declarat faptul că: ”Prin susținerea celor două proiecte de lege, ne propunem să încurajăm natalitatea și să oferim sprijinul necesar părinților pe parcursul primilor ani de viață ai copiilor. Având în vedere declinul demografic cu care se confruntă România, suntem datori să luăm toate măsurile necesare pentru susținerea familiilor aflate la început de drum.”.

Sursă: Facebook Florin-Alexandru Alexe

Leave a Comment