deputatul Oana Marciana Özmen si deputatul Florin-Alexandru Alexe

Deputatul Florin-Alexandru Alexe anunță depunerea unui proiect de lege privind integrarea hidrogenului din surse regenerabile

Deputații Florin-Alexandru Alexe și Oana Marciana Özmen au depus Proiectul de Lege privind integrarea hidrogenului din surse regenerabile și cu emisii reduse de carbon în sectoarele industriei și transporturilor.

”Prioritatea proiectului este să promoveze hidrogenul verde, crescând astfel capacitatea de producție de energie în România. De asemenea, prin susținerea acestui proiect, ne propunem să întărim securitatea energetică a țării nostre. Nu în ultimul rând, ne propunem să atingem țintele privind reglementarea pieței hidrogenului, stabilite prin PNRR. În conceperea proiectului, am ținut cont atât de strategia națională de hidrogen în curs de dezvoltare, cât și de strategiile europene pentru dezvoltarea hidrogenului. Am convingerea că utilizarea hidrogenului o să ne aducă mai aproape de o Europă neutră din punct de vedere climatic. Facem toate demersurile necesare pentru a oferi acces companiilor și consumatorilor finali la energie curată.”, a precizat liberalul Florin-Alexandru Alexe.

Proiectul a fost depus ca urmare a unei ample consultări desfășurate pe parcursul unui an de zile, a tuturor experților din mediul academic, privat și non-guvernamental, în colaborare cu experții din Ministerul Energiei și cu celelalte instituții cu atribuții în acest domeniu.

”Acest proiect de lege este coordonat atât cu strategia națională de hidrogen în curs de dezvoltare, cât și cu strategiile europene pentru dezvoltarea hidrogenului și cu REPowerEU, care prevede un consum de 20 MT de hidrogen verde in Europa în 2030. Proiectul are ca scop atingerea țintelor stabilite prin PNRR privind reglementarea pieței hidrogenului în România. Le multumesc colegilor mei, deputații Florin-Alexandru Alexe, Mărculescu Dumitru, Mircea Rosca și George Tuța pentru susținerea acestui proiect.”, a precizat deputatul Oana Marciana Özmen.

Sursă: Facebook Florin-Alexandru Alexe

Leave a Comment