Deputatul Florin Alexandru Alexe: Crucea Roșie este un simbol al speranței pentru oamenii aflați în situații de criză

Denis

Pentru a stopa folosirea abuzivă a emblemei Crucii Roșii, liberalul Florin Alexe a inițiat un proiect de lege prin care protejează acest simbol.

„Crucea Roșie este un simbol al speranței pentru oamenii aflați în situații de criză, pentru comunitățile expuse conflictelor armate, violenței sau efectelor nemiloase ale dezastrelor naturale. Prezența emblemei Crucii Roșii semnalează faptul că ajutorul este aproape. Dacă aceasta este folosită abuziv, în contexte și situații care nu au legătură cu activitatea umanitară a organizației, semnificația acesteia se va pierde. Din păcate, astfel de abuzuri au fost înregistrate.

Pentru a stopa aceste practici, am inițiat Proiectul de Lege pentru modificarea articolului 437 din Legea nr. 268/2009 privind Codul penal. Modificările vor descuraja folosirea în mod abuziv a acestui simbol important.”, transmite Florin Alexandru Alexe, deputat PNL.

„Le mulțumesc tuturor colaboratorilor din cadrul Societății Naționale de Cruce Roşie din România, alături de care am lucrat pentru conceperea acestui proiect de lege.

Le sunt recunoscător tuturor colegilor din Parlament care au participat la dezbaterile pe care le-am organizat pe această temă, alături de care am finalizat proiectul de lege.”, declară deputatul.

De asemenea, liberalul precizează că: „Le mulțumesc parlamentarilor care au votat acest demers important, prin care o să întărim parteneriatul dintre Parlament și Crucea Roșie!”

Sursa: Facebook Florin Alexandru Alexe

Distribuie articolul