Deputatul Florin Roman: Proiect legislativ prin care se propune o bonificație de 3% pentru toți contribuabilii de impozit pe profit

Denis

Deputatul Florin Roman a anunțat un proiect legislativ prin care se propune o bonificație de 3% pentru toți contribuabilii buni-platnici de impozit pe profit sau de impozit pe venitul microîntreprinderilor, care au respectat termenele de plată trimestriale și nu înregistrează datorii către bugetul general consolidat la 1 ianuarie 2024.

„În contextul în care partidele de stânga au țintit mediul privat, în calitate de liberal am gândit și depus un proiect de lege care prevede și bonificații, nu doar sancțiuni cum gândesc alții, pentru buni platnici.

Bonificația este similară cu cea acordată fiecărui român care își plătește voluntar anticipat taxele și impozitele locale și care beneficiază de reducere. Bonificatia poate fi folosită și pentru cofinanțarea unor investiții mai mari, sub rezerva respectării categoriilor de investiții prevăzute în această lege.”, transmite Florin Roman, deputat PNL.

De asemenea, liberalul precizează că: „Firmele nu vor mai da cei 3% la stat ci îi vor păstra pentru a-i duce în investiții precum construcții, instalații tehnice, mijloace de transport, animale și plantații, sau pentru susținerea învățământului profesional dual.”

Sursa: Facebook Florin Roman

Distribuie articolul