Deputatul George Șișcu a participat la Adunarea festivă a Comunității Armâne din România

Deputatul George Șișcu a anunțat faptul că a participat la Palatul Parlamentului la Adunarea festivă a Comunității Armâne din România.

„Ziua Armânilor din România este sărbătorită în fiecare an, pe 23 mai, și reprezintă un moment de recunoaștere, un prilej de evocare a trecutului armânesc și de recuperare a memoriei colective pentru continuitatea istorică. Comunitatea aromână reprezintă unul dintre acele tezaure culturale care merită să fie cunoscute și apreciate!

Ziua se va încheia în Parcul Unirii, acolo unde vom avea ocazia de a ne bucura de un spectacol impresionant susținut de interpreți și dansatori de origine armână. Atmosfera va fi, cu siguranță, una plină de energie și emoție!”, transmite George Șișcu, deputat PNL.

De asemenea, liberalul precizează că: „Aromânii, cunoscuți și sub numele de “vlahi” sau “macedoromâni”, reprezintă o etnie distinctă, cu o istorie și o cultură deosebită, a căror prezență în România datează de secole. Vorbitori ai limbii aromâne, o limbă latină de origine balcanică, înrudită cu limba română, dar cu influențe grecești și slave, această limbă fascinantă și distinctă păstrează o legătură vie cu strămoșii și reprezintă un pilon al identității noastre culturale.”

Sursa: Facebook George Șișcu

Leave a Comment