Deputatul George Șișcu anunță amendamente semnificative la legea reducerii riscului seismic

Denis

Deputatul George Șișcu a anunțat faptul că au fost adoptate mai multe amendamente importante la Legea privind reducerea riscului seismic al clădirilor în cadrul Comisiei pentru Buget, Finanțe, Bănci a Camerei Deputaților.

„În cea mai recentă ședință a Comisiei pentru Buget, Finanțe, Bănci a Camerei Deputaților au fost adoptate mai multe amendamente importante la Legea privind reducerea riscului seismic al clădirilor, dar asupra unuia doresc să mă opresc în mod special. El se referă la includerea lăcașurilor de cult din România în procesul de expertizare tehnică a rezistenței mecanice și a stabilității (pentru încadrarea în clasă de rism seismic și a fundamentării măsurilor de intervenție), fondurile urmând a fi asigurate de la bugetul de stat.”, transmite George Șișcu, deputat PNL.

De asemenea, liberalul precizează că: „Este un demers necesar și important în care m-am implicat în mod direct și mă bucură faptul că Ministerul Dezvoltării l-a susținut, dar și colegii mei de comisie l-au votat. Suntem într-o perioadă esențială în care investim sume importante în expertizarea tehnică, precum și în consolidarea clădirilor cu risc seismic. România este o țară care a trecut prin evenimente tragice în trecutul său cauzate de cutremure majore și avem datoria de a ne ține toți cetățenii în siguranță. Orice sumă investită în această direcție înseamnă o investiție în viața și siguranța fiecărui român.”

Sursa: Facebook George Șișcu

Distribuie articolul