Deputatul George Șișcu: Cinci imobile din județul Tulcea vor fi refăcute în cadrul programului pentru consolidare a clădirilor cu risc seismic

Badila Antonia

Deputatul liberal George Șișcu anunță că cinci clădiri din județul Tulcea se numără printre primele 50 de proiecte care au fost depuse în cadrul Programului național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat și care au fost selectate pentru finanțare.

,,Este vorba atât despre clădiri cu destinația principală de locuință, cât și clădiri aflate în proprietatea autorităţilor şi instituţiilor administraţiei publice centrale sau locale.

În Municipiul Tulcea, vorbim despre reabilitarea și modernizarea imobilului Colegiului Dobrogean ”Spiru Haret” și a Blocului M1 de pe Strada Isaccei. În orașul Babadag, au fost deja selectate pentru finanțare în această primă etapă Liceul “Dimitrie Cantemir”, clădirea-internat și cantina, toate de pe Strada Aurel Vlaicu.

Îi felicit pe primarii Ștefan Ilie și Georgian CARAMAN pentru faptul că vor fi în situația de a semna cât de curând contractele de finanțare și le urez succes în implementare!

Ministerul Dezvoltării derulează Programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat, care, pentru anul 2023, are un buget alocat de 200 de milioane de lei credite bugetare și 500 milioane de lei credite de angajament, iar finanțarea este de 100%. Locatarii clădirilor consolidate și autoritățile locale nu vor fi nevoiți să restituie banii.

În perioada 3 ianuarie – 20 februarie, a fost deschis apelul de proiecte pentru Programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat, în urma căruia au fost depuse cereri de finanțare pentru consolidarea seismică a 366 de clădiri.”, declară deputatul George Șișcu pe pagina sa de Facebook.

Distribuie articolul