Deputatul George Șișcu: Consolidarea cooperării parlamentare în regiunea Mării Negre

Denis

Deputatul George Șișcu a comunicat faptul că a participat la cea de-a 61-a Sesiune Plenară a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN) la Ankara, în Turcia, pentru consolidarea cooperării parlamentare și promovarea dezvoltării economice.

„Această Adunare Generală APCEMN are loc pe fondul tensiunilor de la Marea Neagră, aici unde avem un război declanșat în Ucraina de Federația Rusă, ambele țări fiind membre. Celelalte țări reprezentate în OCEMN și APCEMN sunt Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Grecia, România, Serbia, Turcia și Ucraina. Este o situație unică, dificil de gestionat într-un cadru care nu a fost conceput pentru condițiile în care un stat suveran este invadat de un altul, ci în spiritul cooperării economice, al păcii, consolidării valorilor democratice și sporirii stabilității în regiune.”, transmite George Șișcu, deputat PNL.

De asemenea, liberalul precizează că: „Au fost organizate o serie de dezbateri generale sau pe marginea unor rapoarte precum „Rolul diplomației parlamentare în dinamica schimbărilor globale: Dezvoltare, Pace, Stabilitate“, „Rolul parlamentelor în sporirea securității energetice al statelor membre OCEMN“, „Tehnologiile spațiale în cadrul statelor OCEMN – politici naționale și noutăți“, Rolul parlamentelor în sporirea securității economice“, „Rolul Mass Media în dezvoltarea socio-economică a statelor membre OCEMN“.”

Sursa: Facebook George Șișcu

Distribuie articolul