Deputatul George Șișcu: Decizii în Comisia pentru Românii de pretutindeni

Denis

Deputatul George Șișcu a avizat cinci proiecte de lege în cadrul Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării din Camera Deputaților.

„În prezent, spre deosebire de alegerile parlamentare, locale sau prezidențiale, un cetățean român nu poate semna pentru susținerea mai multor formațiuni politice sau candidați independenți care își doresc să candideze pentru alegerile europarlamentare. Vorbim despre celebrele liste de semnături și, în mod evident, este o scăpare pe care trebuie să o îndreptăm.

Despre necesitatea strângerii de semnături pentru participarea în alegeri s-a discutat mult în România, îndeosebi în preajma scrutinurilor. Aici Curtea Constituțională s-a pronunțat în mod constant în sensul că obligația depunerii unei liste cu semnături constituie un criteriu valid de preselecție a candidaților. Este o modalitate prin care este dovedit potențialul de a reprezenta cetățenii și previne exercitarea abuzivă a dreptului de a fi ales.”, transmite George Șișcu, deputat PNL.

Sursa: Facebook George Șișcu

Distribuie articolul