Deputatul George Șișcu: Inițiativă legislativă privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate

Denis

Deputatul George Șișcu a anunțat faptul că a depus un amendament la Legea Bugetului de Stat pentru anul 2024 împreună cu deputații Michael Gudu și Adrian Cozma, pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 105/1999 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate de către regimurile instaurate în România cu începere de la 6 septembrie 1940 până la 6 martie 1945 din motive etnice.

„Din nefericire, prin OUG 115/14 decembrie 2023, aceste drepturi pentru urmașii persoanelor persecutate de către regimurile instaurate în România cu începere de la 6 septembrie 1940 până la 6 martie 1945 din motive etnice au fost prorogate cu încă un an.

Mizez pe înțelegerea situației de către toți colegii mei din Comisia de Buget, Finanțe, Bănci din Camera Deputaților, precum și a tuturor parlamentarilor la votul din plenul reunit pentru ca acest amendament just să treacă.”, transmite George Șișcu, deputat PNL.

De asemenea, liberalul precizează că: „Tragedia prin care au trecut acești oameni, asupriți din motive care țineau de etnia lor, mulți dintre ei omorâți de-a dreptul, a fost, în fapt, una a întregii lor familii. Oroarea s-a întins de-a lungul generațiilor și nu mai poate fi ștearsă cu buretele. Această indemnizație prevăzută de legea amintită este o reparație materială simbolică, dar pe care o tot prorogăm de la un an la altul, nerespectând practic prevederile unei legi adoptate de Parlament și intrată în vigoare prin publicare în Monitorul Oficial.”

Sursa: Facebook George Șișcu

Distribuie articolul