Deputatul George Șișcu: Piața muncii este în creștere la început de an

Vești bune pentru Piața Muncii din România, având în vedere că Ministerul Muncii a transmis că la începutul anului 2023 există 6,7 milioane de contracte de muncă înregistrate.

George Șișcu, deputat liberal, a subliniat următoarele: „Este un indicator extrem de important: o dată pentru starea economiei, și a doua oară pentru sustenabilitatea sistemelor de pensii și sănătate. România avea în toamna anului trecut în jur de 4,8 milioane de pensii în plată.

Piața muncii continuă să fie extrem de dinamică în țara noastră, în ciuda crizelor suprapuse pe care le traversăm. Mai mult decât atât, angajatorii reclamă în continuare faptul că, în anumite domenii, se înregistrează chiar un deficit în ceea ce privește forța de muncă disponibilă și observăm și noi, cu ochiul liber, apariția muncitorilor străini, în special în marile aglomerări urbane. Și aceștia plătesc în urma prestației muncii lor taxe importante către bugetul de stat al României.

Cred că avem toate motivele să rămânem optimiști cu privire la starea economiei naționale în anul 2023 și toate semnalele ne indică faptul că vom avea creștere, prognozată pentru România de către toate marile instituții financiare mondiale, precum și de către Comisia Europeană.”

Sursa: George Șișcu, Facebook

Leave a Comment