Deputatul George Șișcu: Propunere legislativă pentru majorarea indemnizației lunare pentru creșterea copilului

Denis

Deputatul George Șișcu a votat în Comisia pentru buget, finanțe și bănci a Camerei Deputaților pentru a crește cuantumul maxim al indemnizației lunare pentru creșterea copilului de la 8.500 la 12.000 lei.

„Proiectul de lege care modifică ordonanța de urgență ce prevede această plafonare va merge la votul final al Camerei, iar printre co-semnatarii măsurii m-am numărat încă de la depunerea legii la Parlament. Este o măsură justă, care reflectă pe de o parte situația economică de astăzi, când inflația a diminuat puternic puterea de cumpărare, iar pe de alta necesitatea ca statul român să fie activ implicat în creșterea natalității. Întemeierea unei familii este amânată adeseori foarte mult în țara noastră din motive financiare, iar în cazul femeilor cu o carieră în ascensiune și care obțin venituri mari, criteriul financiar – această limită impusă pentru indemnizația de creștere a copilului -, cântărește foarte mult.”, transmite George Șișcu, deputat PNL.

„Am votat pentru proiectul de lege care aprobă Ordonanța de Urgență a Guvernului privind ajustarea prețurilor și a valorii devizelor generale în cadrul proiectelor finanțate din fonduri externe nerambursabile. Este o lege care permite continuarea lucrărilor în condițiile în care sumele prin contract la data atribuirii câștigătorilor unei licitații nu mai sunt reflectate de nivelul de astăzi al prețurilor materialelor de construcții sau cu energia. Ordonanța permite ajustarea sumelor ținând cont de aceste noi realități și sunt prevenite, astfel, situațiile în care unele șantiere ar fi putut fi blocate pe termen nedefinit. România are nevoie de aceste investiții și trebuie să le susțină cu toată forța!”, declară liberalul.

Sursa: Facebook George Șișcu

Distribuie articolul