Deputatul George Șișcu: voi susține inițiativa parlamentară prin care să interzicem exportul de buștean și lemn rotund

Eduard Turcu

George Șișcu, deputat PNL, a anunțat că susține inițiativa parlamentară prin care ar urma să interzicem, prin lege, pe o perioadă determinată, exportul de buștean și lemn rotund în spațiul intracomunitar european.

George Șișcu: „voi susține inițiativa parlamentară prin care să interzicem, prin lege, pe o perioadă determinată, exportul de buștean și lemn rotund în spațiul intracomunitar european. În prezent, legea îl interzice doar în privința spațiului non-UE. Pădurile noastre au nevoie să fie protejate, iar noi să fim siguri că actualele sisteme de protecție chiar funcționează”.

„An de an, din pădurile României dispar cantități de masă lemnoasă, recoltat atât legal, cât și ilegal, care depășesc statisticile oficiale. Atât mediul academic, dar și cel al societății civile, contestă valoarea pe care statul român o estimează în privința lemnului recoltat”, a precizat liberalul.

Acesta a transmis că „prin PNRR, România va folosi 29,2 miliarde de euro pentru împăduriri. Este o moștenire prețioasă pe care o vom lăsa generațiilor viitoare. Până atunci însă, ne preocupă în egală măsură și ziua de azi. Din păcate, oricâte explicații am fi primit de la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, în teren vedem că situația continuă să fie una dramatică, iar raportările oficiale nu reușesc să ne ofere o imagine reală privind defrișările ilegale, dar și cele legale”.

sursă: George Șișcu, Facebook

Distribuie articolul