Deputatul George Tuță: Modernizarea statului În beneficiul cetățeanului este prioritatea zero a Comisiei pentru automatizare şi viitorul muncii

Denis

Deputatul George Tuță anunță că modernizarea statului în beneficiul cetăţeanului este prioritatea zero a Comisiei pentru automatizare şi viitorul muncii.

„Automatizarea în serviciile financiare este un subiect extrem de important, scopul declarat al acestei întâlniri fiind acela de a moderniza statul. În orice democraţie, statul are unele servicii sub forma unui monopol şi nu are tot timpul preocupări de optimizare sau de eficientizare. De aceea, o astfel de comisie este un model prin care să aducem la aceeaşi masă mediul public, cel privat şi cel academic, pentru a identifica nevoile pe care le întâmpinaţi zi de zi, dar şi soluţiile prin care noi am putea să modernizăm legislaţia, pentru a permite creşterea calităţii vieţii pentru cetăţeni.”, transmite George Tuță, deputat PNL.

„Discuţiile au vizat subiecte precum avantajele automatizării serviciilor finaciare – unele dintre schimbările aşteptate fiind eficienţa sporită prin reducerea costurilor şi a timpului necesar de finalizare a sarcinilor/ serviciilor; acurateţea serviciilor financiare; satisfacţia sporită a clienţilor prin îmbunătaţirea experienţelor. Alte subiecte abordate au fost analiza riscurilor şi beneficiilor automatizării, tentativele de fraudă şi atacurile cibernetice fiind o preocupare generală în domeniu, dar şi birocraţia şi blocajele legislative, care pot fi obstacole majore în reglementarea automatizării sectorului financiar.”, declară George Tuță.

De asemenea, președintele Comisiei, preşedintele Comisiei pentru automatizare şi viitorul muncii, deputatul George Tuță, a precizat că: „Comisia pentru automatizare şi viitorul muncii este un proiect tânăr – astăzi s-a derulat a treia întâlnire publică. Încercăm să fim această placă turnantă între problemele pe care le întâmpină mediul de afaceri cu nevoia instituţiilor publice de a avea o reglementare clară şi preocupările academice. Dacă nu vom conlucra în acest mod, nu vom reuşi să ţinem pasul cu capacitatea fintech-urilor, care doar în ultimii ani au plasat circa 50 de unicorni la nivel mondial”

Sursa: Comunicat de Presă

Distribuie articolul