Deputatul Gigel Știrbu: Imnul Național al României la deschiderea ședințelor comune ale celor două Camere

Denis

Deputatul Gigel Știrbu a anunțat faptul că proiectul inițiat privind modificarea Regulamentului activităților comune ale Camerei Deputaților și Senatului, prin care se stipulează că la deschiderea ședințelor comune ale celor două Camere, se intonează imnul național al României, a fost votat în ședința comună a Parlamentului.

„Consider extrem de important ca prin hotărârea votată azi că este necesară intonarea imnului national al României la începutul fiecărei ședințe de plen comun, și nu doar la deschiderea fiecărei sesiuni parlamentare , pentru o mai bună promovare a simbolurilor naţionale.

Imnul nostru, „Deşteaptă-te, române!, reprezintă un catalizator al coeziunii naţionale şi sociale, iar prin spiritul mobilizator şi energia transmise, devine suma eforturilor depuse pentru atingerea obiectivelor majore ale ţării noastre, de a construi o Românie puternică şi prosperă în Europa şi în lume. Suntem obligați să onorăm acest simbol naţional, cinstind astfel memoria celor care au contribuit la consolidarea statului român.”, transmite Gigel Știrbu, deputat PNL.

De asemenea, liberalul precizează că: „Imnul de stat este unul mobilizator care i-a motivat și unit pe români în momente cruciale ale istoriei și intonarea sa constituie întotdeauna un moment solemn şi un motiv de mândrie.”

Sursa: Facebook Gigel Știrbu

Distribuie articolul