Deputatul Gigel Știrbu: Inițiativă legislativă pentru gratuitate la muzee pentru copiii și tinerii sub 18 ani

Denis

Deputatul Gigel Știrbu a anunțat faptul că a depus o inițiativă legislativă care completează Legea muzeelor şi a colecţiilor publice nr. 311/2003, în sensul modificării articolului nr. 24, introducându-se un nou alineat care prevede ca toți copiii și tinerii cu vârsta de până la 18 ani, să poată beneficia de gratuitate la intrarea în muzee și la colecțiile publice de drept public, aflate în subordinea autorităților publice locale și centrale.

„Există mai multe motive solide pentru care tinerii ar trebui să aibă gratuitate în aceste instituții de cultură. Muzeele reprezintă instituții culturale și educative care oferă oportunități excelente pentru învățare. Accesul gratuit la muzee ar încuraja tinerii să exploreze lumea artei, istoriei, științei și culturii. Această experiență poate stimula curiozitatea și învățarea continuă.”, transmite Gigel Știrbu, deputat PNL.

De asemenea, liberalul precizează că: „Muzeele sunt păstrătoare ale culturii și patrimoniului național și global. Tinerii ar trebui să aibă acces la aceste resurse pentru a înțelege și aprecia moștenirea culturală a societății lor și a altor culturi. Vă voi ține la curent cu dezbaterile din Parlament asupra acestei inițiative.”

Sursa: Facebook Gigel Știrbu

Distribuie articolul