Deputatul Ionuț Stroe: Bani europeni disponibili în urma dialogului cu Comisia Europeană pentru fermierii români

Deputatul Ionuț Stroe a anunțat că, în urma dialogului cu Comisia Europeană, România va primi bani europeni pentru fermieri.

„Femierii români pot fi ajutați cu măsuri inteligente, nu cu sloganuri sau măsuri radicale. Peste 15 zile fermierii afectați de tranzitul cerealelor din Ucraina pot deja să depună actele pentru ajutorul de la Guvern, cei 20 de milioane de euro, din care jumătate sunt bani europeni și jumătate de la buget.

Ca urmare a intervenției premierului la Bruxelles, banii sunt deja disponibili, pentru că am ales să dialogăm cu Comisia Europeană, în loc să ne auto-izolăm. În plus, va exista și un al doilea pachet de bani europeni pentru agricultori, dublu ca valoare, de 100 de milioane de euro – din care România va putea să obțină o sumă importantă.”, transmite Ionuț Stroe, deputat PNL.

De asemenea, liberalul precizează că: „Suntem în UE și trebuie să știm să beneficiem la maxim de solidaritatea pieței comune. Țările care au încercat să-și închidă granițele cu Ucraina și să acționeze singure, individual, vor pierde banii sau vor trebui să revină la o poziție comună, europeană. Orice formulă în care încercăm să ne auto-izolăm prin măsuri populiste, dar goale de conținut, este perdantă.”

Sursa: Facebook Ionuț Stroe

Leave a Comment