Deputatul Ionuț Stroe: Din când în când, câte un oficial de la Budapesta mai agită apele, după un manual rusesc de la Kremlin

Ionuț Stroe, deputat PNL, a afirmat că din când în când, câte un oficial de la Budapesta mai agită apele, după un manual rusesc de la Kremlin. Liberalul a făcut referire la comentariile președintelui Comisiei pentru Politică Externă din Parlamentul Ungariei, Zsolt Nemeth, privind pretinsa îngrădire de către România a dreptului arborării drapelului așa-zisului „ținut secuiesc”, pe care le-a catalogat ca fiind inacceptabile.

Ionuț Stroe: „Din când în când, câte un oficial de la Budapesta mai agită apele, după un manual rusesc de la Kremlin. După declarațiile controversate ale premierului Orban făcute în Transilvania astă vară, un alt reprezentant al statului maghiar încearcă să inventeze teme de scandal legate de România. Manualul folosit e același: reinterpretarea istoriei, inventarea de teritorii și conflicte imaginare, toate care fac parte din bagajul extremismului. Textele par scrise de un propagandist de la est, nu de un lider al unui stat european din secolul 21”.

„Comentariile președintelui Comisiei pentru Politică Externă din Parlamentul Ungariei, Zsolt Nemeth, privind pretinsa îngrădire de către România a dreptului arborării drapelului așa-zisului „ținut secuiesc” sunt inacceptabile. E o temă inventată și potrivită unor agitatori. Ambasadorul Ungariei la București a fost deja convocat la MAE, din dispoziția ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu, pentru a i se comunica poziția părții române”, a punctat purtătorul de cuvânt al PNL.

„Toate cele 20 de minorități naționale au dreptul de a-și folosi însemnele specifice în privat, precum și în public, în cadrul unor manifestări culturale și religioase specifice. Dar nu există nicio unitate administrativ-teritorială în România cu denumirea de „ținut secuiesc”, care să poată să aibă propriile însemne oficiale specifice. Cei care încearcă să sugereze altceva depășesc limitele responsabilității și ale bunei cooperări dintre cele două state vecine, parteneri strategici și membri UE și NATO”, a transmis Ionuț Stroe.

sursă: Ionuț Stroe, Facebook

Leave a Comment