Legea privind sistemul unitar de pensii publice, depusă de către deputatul PNL Jaro Norbert Marșalic, a fost adoptată

Paul

În curând, peste 300 de persoane care au activat în Uzina Constructoare de Mașini și Combinatul Siderurgic Reșița vor beneficia de o creștere a pensiei! Această creștere vine în urma amendamentului depus de către deputatul Jaro Norbert Marșalic.

Liberalii nu uită de cei care au scris istoria industrială a Reșiței!

″Având în vedere condițiile specifice ale muncii care se desfășoară în turnătoriile de oțel, fontă, aliaje neferoase, precizie și cuzineți, era necesară adoptarea unor măsuri legislative corespunzătoare cu referire la reducerea vârstelor standard de pensionare.”, a declarat deputatul.

Mai exact, persoanele care au prestat sau prestează activități în turnătoriile de oțel, fontă, aliaje neferoase, precizie și cuzineți, precum și forje, vor fi încadrate în categoria de locuri de muncă în condiții speciale!

Liberalul Jaro-Norber Marșalic adaugă: „Mulțumesc colegilor care au susținut și votat această lege, printre care parlamentarii de Caraș Severin, Ion Marcel Vela și Dumitru Rujan, fiindcă astfel am reușit să eliminăm inechitățile rămase în actualul cadru normativ între angajații care au desfășurat activități cu afectarea relativ similară a sănătății.″ 

Legea prevede recalcularea pensiilor, la cerere, pentru persoanele cu drepturi de pensie deja stabilite, care dovedesc stagii de cotizare realizate în activitățile desfășurate în sectorul construcții mașini, în locuri de muncă încadrate anterior datei de 1 aprilie 2001 în Grupa I de muncă și asimilate condițiilor speciale de muncă.

Parlamentarii liberali doresc să răsplătească persoanele care au muncit în sectorul de mașini, și care au activat în C.S.R. și U.C.M., având în vedere că au activat în condiții de muncă mai grele!

Distribuie articolul