Deputatul Luminița Barcari anunță votarea votarea noului pachet de legi ale învățământului

Deputatul Luminița Barcari a comunicat faptul că Noile legi ale învățământului reprezintă urmarea firească a proiectului „România Educată”.

„Cele două proiecte de lege s-au aflat, timp de trei săptămâni, pe masa Comisiei de Învățământ a Camerei Deputaților, din care cu onoare fac parte. S-a muncit cu atenție și seriozitate pentru ca astăzi să ajungă la dumneavoastră ceea ce noi, parlamentarii care fac parte din acest for, considerăm a fi cea mai bună variantă pentru viitorul educației românești.

Proiectul de lege privind învățământul preuniversitar reformează mai multe paliere, printre care se află și cariera didactică, ce va deveni o opțiune reală pentru tinerii absolvenți. Formarea inițială pentru meseria de dascăl este regândită cu accent pe practica pedagogică, ceea ce va avea ca rezultat profesori mai bine pregătiți din punct de vedere psihopedagogic, dar și mai motivați.”, transmite Luminița Barcari, deputat PNL.

De asemenea, liberala precizează că: „Noua lege oferă facilități copiilor care provin din familii dezavantajate, prin Planul Național de diminuare a abandonului școlar și proiectul pilot „Masă caldă în școli”, dar și copiilor apți de performanță prin măsuri specifice. Siguranța și sănătatea elevilor în școli reprezintă un alt obiectiv vizat de această lege și în acest sens noul proiect prevede obligativitatea studierii măsurilor de prim-ajutor, un amendament pe care l-am propus împreună cu colega mea Cristina Vecerdi, dar și reintroducerea exmatriculării, pentru cazurile extrem de grave în care conduita unui elev pune în pericol siguranța colegilor și a dascălilor.”

Sursa: Facebook Luminița Barcari

Leave a Comment