Deputatul Mara Calista a votat o propunere legislativă privind prevenirea şi combaterea traficului de persoane

Deputatul Mara Calista a anunțat faptul că a votat în plenul Camerei Deputaților adoptarea propunerii legislative pentru modificarea şi completarea Legii nr. 678/2001 privind prevenirea şi combaterea traficului de persoane, precum și pentru completarea Ordonanţei de urgenţă nr. 97/2005 privind evidenţa, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români.

„Legea instituie explicit principiul nesancţionării persoanei, victimă a traficului de persoane, care a fost obligată să se implice în anumite tipuri de activităţi contravenţionale, precum şi instituirea dreptului la acte de identitate provizorii pentru victimele care au fost traficate în afara ţării şi cărora le-au fost confiscate actele de identitate de către traficanţi!”, transmite Mara Calista, deputat PNL.

De asemenea, liberala precizează că: „Măsurile de prevenție, precum și cele de a ajuta victimele sunt mai multe decât necesare având în vedere că, din păcate, datele recente arată că cele mai multe victime ale traficului de persoane la nivel european sunt din România.”

Sursa: Facebook Grup Parlamentar PNL

Leave a Comment