Deputatul Mara Calista anunță lansarea inițiativei ”Carnetul Prematurului și Nou Născutului cu Risc”

Denis

Deputatul Mara Calista a anunțat lansarea inițiativei și implementării ”Carnetului prematurului și Nou Născutului cu Risc”, precum și de integrare a terapiei Kangaroo Care în maternități, în cadrul unui eveniment organizat împreună cu deputatul Nelu Tătaru, sub egida Comisiei de Sănătate și Familie, la Palatul Parlamentului.

„Inițiativa amplă de susținere a prematurilor și nou născuților vulnerabili este lansată de Asociația Prematurilor și Asociația ABC-ul educației pentru copii, Diana Gămulescu și Carmen Dumitru, și cuprinde inclusiv și un Ghid de Monitorizare și Intervenție Timpurie. Datorită acestei inițiative și cu ajutorul colegilor parlamentari, dar și a colegilor din Guvern, vom putea face legislația potrivită pentru a oferi suportul necesar părinților, sistemului de sănătate și specialiștilor pentru dezvoltarea armonioasă a prematurilor.

Mai avem multe de făcut, dar am încredere că prin programe de prevenție, prin acordarea atenției necesare îngrijirii prenatale, prin grija viitoarei mame față de sănătatea proprie vom reuși să avem copii sănătoși. Iar atunci când va fi cazul să fim pregătiți să oferim suportul necesar pentru îngrijirea și dezvoltarea prematurilor, dar și familiilor acestora.”, transmite Mara Calista, deputat PNL.

De asemnea, liberala precizează că: „A fost un eveniment cu discuții pline de substanță, în cadrul cărora, totodată am obținut susținerea acestei inițiative din partea unor actori importanți, alături de care vom reuși să reducem rata mortalității infantile, precum și riscurile la care sunt supuși copiii născuți prematuri.”

Sursa: Facebook Mara Calista

Distribuie articolul