Deputatul Mara Calista: Legea privind protecția și promovarea drepturilor copilului a fost promulgată

Denis

Deputatul Mara Calista a anunțat faptul că legea inițiată pentru modificarea Legii nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului a fost promulgată de Președintele României, Klaus Iohannis.

Modificări importante:

  • La cererea tânărului, exprimată după dobândirea capacității depline de exercițiu, dacă Îşi continuă studiile o singură dată În fiecare formă de Învățământ prevăzută de lege, protecția specială se acordă, În condițiile legii, pe toată durata continuării studiilor, dar fără a se depăşi vârsta de 26 de ani.
  • Tinerii pentru care s-a stabilit o măsură de protecție specială au dreptul, la ieşirea din sistemul de protecție specială, indiferent de momentul ieșirii, inclusiv În situația În care au optat pentru continuarea acesteia În condițiile alin. (42 ), la o indemnizație care se acordă o singură dată, al cărei cuantum reprezintă de trei ori valoarea salariului de bază minim brut pe țară garantat În plată, stabilit potrivit legii.
  • Tinerii care au beneficiat de o măsură de protecție specială stabilită În condițiile legii și care fac dovada că urmează o formă de Învățământ prevăzută de lege sau au un loc de muncă pot opta pentru continuarea măsurii de protecție specială În condițiile art. 55 alin. (2) sau (3) ori pentru primirea unei indemnizații lunare În valoare de 4,8 ISR până la Împlinirea vârstei de 26 de ani. Opțiunea poate fi exprimată o singură dată, indiferent de momentul ieșirii din sistemul de protecție socială.

Sursa: Facebook Mara Calista

Distribuie articolul