Deputatul Mara Calista: Susținem educația tinerilor din sistemul de protecție socială pentru o integrare de succes pe piața muncii

Denis

Deputatul Mara Calista a votat pentru adoptarea proiectului de Lege pentru modificarea Legii nr.272/2004 privind protecția şi promovarea drepturilor copilului și a proiectului de Lege pentru modificarea art. 129 alin. (41) din Legea nr. 272/2004 privind protecția şi promovarea drepturilor copilului, pe care a inițiat-o alături de mai mulți colegi parlamentari.

Principalele prevederi sunt următoarele:

  • La cererea tânărului, exprimată după dobândirea capacității depline de exercițiu, dacă Îşi continuă studiile o singură dată În fiecare formă de Învățământ prevăzută de lege, protecția specială se acordă, În condițiile legii, pe toată durata continuării studiilor, dar fără a se depăşi vârsta de 26 de ani.
  • Tinerii care au beneficiat de o măsură de protecție specială stabilită În condițiile legii și care fac dovada că urmează o formă de Învățământ prevăzută de lege sau au un loc de muncă, pot opta pentru continuarea măsurii de protecție specială În condițiile art. 55 alin.(2) sau (3) ori pentru primirea unei indemnizații lunare În valoare de 4,8 ISR până la Împlinirea vârstei de 26 de ani. Opțiunea poate fi exprimată o singură dată, indiferent de momentul ieșirii din sistemul de protecție socială.

Sursa: Facebook Mara Calista

Distribuie articolul