Deputatul Maria Gabriela Horga: Impozitul pe dividende nu se va mai aplica dividendelor încasate de fondurile de pensii administrate privat

Denis

Deputatul Maria Gabriela Horga a anunțat faptul că proiectul legislativ, inițiat împreună cu deputații Bogdan Huțucă, Gabriel Andronache și Mara Calista, prin care impozitul pe dividende nu se va mai aplica dividendelor încasate de fondurile de pensii administrate privat și de fondurile de pensii facultative, a fost votat în Comisia de buget-finanțe a Camerei Deputaților.

„Potrivit actului normativ, prevederile referitoare la impozitul pe dividende nu se aplică în cazul dividendelor plătite de o persoană juridică română fondurilor de pensii administrate privat, fondurilor de pensii facultative şi organismelor de plasament colectiv fără personalitate juridică.

Proiectul a fost deja aprobat de Senat și urmează să fie discutat în plenul Camerei Deputaților, for decizional.”, transmite Maria Gabriela Horga, deputat PNL.

De asemenea, liberala precizează că: „Impozitarea acestor dividende a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2023, fiind introdusă prin Ordonanța Guvernului 16/2022. După un an de zile de aplicare a acestei măsuri cred că trebuie să corectăm lucrurile.”

Sursa: Facebook Maria Gabriela Horga

Distribuie articolul