Deputatul Maria Gabriela Horga: Întâlnire cu viceministru al Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale, Edmono Cirielli

Deputatul Maria Gabriela Horga a comunicat faptul că a participat în calitate de reprezentant al Comisiei de Afaceri Europene din Camera Deputaților, împreună cu Ambasadorul României în Italia, Gabriela Dancău, la o serie de întâlniri la nivel parlamentar și guvernamental în Italia.

„Am avut o întâlnire cu Edmono Cirielli, viceministru al Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale și o reuniune cu delegația Comisiei pentru Afaceri Europene din cadrul Camerei Deputaților din Italia. Ne-am întâlnit, de asemenea, cu o veche prietenă a României, Loredana Teodorescu, director al Departamentului UE și Afaceri internaționale al Institutului Luigi Sturzo, dedicat cercetării în istorie, politologie, sociologie, economie sau în domeniul juridic.”, transmite Maria Gabriela Horga, deputat PNL.

De asemenea, liberala precizează că: „În discuțiile cu oficialii italieni, eu am pus accentul pe componenta economică, inclusiv cu referire la balanța comercială echilibrată dintre țările noastre. În anul 2022, comerțul bilateral a atins un nou record istoric de 19,56 miliarde de euro, cifră care indică o creștere de peste 18% față de anul 2021. Exporturile românești în Italia au fost de 9,25 miliarde de euro. Importurile de produse italiene au atins nivelul de 10,31 miliarde euro.”

Sursa: Facebook Maria Gabriela Horga

Leave a Comment