Deputatul Maria Horga: Legea mea privind regimul fiscal al nomazilor digitali a primit raport favorabil din partea Comisiei pentru buget

Paul

Deputatul Maria Gabriela Horga a anunțat că legea sa care privește regimul fiscal al nomazilor digitali a fost aprobată de către Comisia pentru buget, finanțe și bănci a Camerei Deputaților. Obiectivul legii este pentru a evita dubla impozitare a nomazilor digitali. Propunerea o să urmeze să fie votată de plenul Camerei Deputaților.

„Nomadul digital este o persoană care călătorește și, în același timp, lucrează dintr-o țară străină prin intermediul internetului. În ultimii ani, numărul acestora a crescut la nivel mondial. Au crescut și beneficiile pe care le pot obține statele prietenoase cu nomazii digitali.

Prin prezența cât mai multor nomazi digitali în România, țara noastră va beneficia de mai multe resurse financiare aduse direct în economie.

Pandemia a accelerat fenomenul lucrului de la distanță și tot mai multe țări au adoptat sau urmează să adopte facilități fiscale pentru a-i atrage pe lucrătorii de la distanță”, transmite Maria Horga.

„Nomazii digitali pot relansa comunități aflate în dificultate, precum Serendiz din Spania, o localitate spaniolă aproape abandonată. Localitatea a fost readusă la viață după ce doi antreprenori au înființat un centru pentru nomazii digitali. Un alt exemplul este orașul Bansko din Bulgaria, o stațiune de schi care atrage turiști iarna, dar vara se lupta să atragă vizitatori. Apariția spațiului de lucru pentru nomazii digitali din Bansko a schimbat lucrurile. Localitatea are încasări pe tot parcursul anului, datorită nomazilor digitali care o vizitează, iar mulți dintre ei aleg să stea mai mult.

România are potențial pentru a profita de acest fenomen: poate fi atractivă turistic, dar are și o viteză bună a conexiunilor de internet”, adaugă deputatul liberal.

Sursa: Maria Gabriela Horga

Distribuie articolul