Deputatul Maria Horga: Republica Moldova a înregistrat progrese semnificative în ceea ce privește asigurarea implementării eficiente a cadrelor legislative actuale

Maria Gabriela Horga, deputat de Giurgiu, participă la sesiunea de iarnă a Adunării Parlamentare la Consiliul Europei (APCE).

Liberalul a declarat: „Pe agenda sesiunii de iarnă a Adunării Parlamentare la Consiliul Europei (APCE) figurează raportul privind onorarea obligațiilor şi angajamentelor din partea Republicii Moldova în calitate de stat membru al Consiliului Europei.

Este salutat faptul că Republica Moldova a înregistrat progrese semnificative în ceea ce privește asigurarea implementării eficiente a cadrelor legislative actuale.

Este remarcată majoritatea parlamentară stabilă și angajată în favoarea integrării europene. Raportul subliniază continuarea procesului de reformă profundă a instituțiilor din Republica Moldova, în special prin restabilirea independenței și integrității sistemului judiciar și a procuraturii și prin lupta împotriva corupției.”

De asemenea, Maria Horga adaugă faptul că: „Comisia de monitorizare menționează greutățile pe care le înfruntă Republica Moldova, într-un context de criză economică, energetică și umanitară ca urmare a agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei vecine și a sosirii masive a refugiaților în Republica Moldova.

APCE ar trebui să sprijine eforturile țării și să încurajeze autoritățile să consolideze procesul de reformă în cooperare cu Consiliul Europei și Comisia de la Veneția.

Totodată, dezbatem în procedură de urgență aspectele juridice și cele referitoare la drepturile omului privind agresiunea Federației Ruse împotriva Ucrainei.”

Sursa: Maria Gabriela Horga, Facebook

Leave a Comment