Deputatul Maria Stoian anunță majorarea la doi ani a concediului de acomodare a părinților adoptivi

Denis

Deputatul Maria Stoian a anunțat faptul că Președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat Legea nr. 70/2023 pentru modificarea art. 50 alin. (1) din Legea nr. 273/2004 privind procedura adopţiei.

„Inițiatorii liberali ai proiectului legislativ au considerat, pe bună dreptate, că perioada de un an aferentă concediului de acomodare este prea mică, în raport cu toate demersurile necesar a fi îndeplinite de către părinți pentru definitivarea acestor procese delicate, atât legate de adopția propriu-zisă, cât și de acomodarea reciprocă.

Majorarea de la un an la doi ani a perioadei petrecute de noii părinți cu copilul adoptat este perfect motivată, având în vedere traumele incomensurabile ale marii majorități a micuților, mai ales a celor proveniți în urma decesului părinților sau a abandonului.”, transmite Maria Stoian, deputat PNL.

De asemenea, liberala precizează că: „Am votat cu toată încrederea acest proiect de lege, cu speranța că va avea rezultatele preconizate, respectiv creșterea numărului copiilor adoptați, dar și pentru că repune în drepturi principiul egalității dintre beneficiile primite de copiii asumați și însușiți de familie și cei adoptați. Exista o discrepanță în ceea ce privește concediul acordat părinților naturali ai copiilor, de doi ani, și cel pentru cei adoptatori, corectată acum prin această lege.”

Sursa: Facebook Maria Stoian

Distribuie articolul