Deputatul Maria Stoian: Dinamizarea politicii comerciale reprezintă o șansă pentru dezvoltarea și modernizarea IMM-urilor

Denis

Deputatul Maria Stoian a anunțat că a vorbit despre dinamizarea politicii comerciale reprezintă o șansă pentru dezvoltarea și modernizarea IMM-urilor.

Pentru a face față noilor cerințe geopolitice internaționale și provocărilor apărute în ultima perioadă în majoritatea domeniilor strategice, România are nevoie de o politică comercială dinamică și adaptată. Sectorul comercial ar trebui stimulat în vederea consolidării competitivității țării noastre. Aceasta ar putea fi realizată prin deschiderea de noi piețe strategice, asigurarea accesului la resurse esențiale, reducerea dependențelor din anumite sectoare și asigurarea unor condiții optime de concurență echitabilă la nivel internațional.

„România susține extinderea și diversificarea rețelei de acorduri comerciale și de investiții a Uniunii Europene și dezvoltarea unei agende de cooperare pozitive în relația cu SUA, în actualul context geopolitic și geo-economic, prin intermediul Consiliului pentru Comerț și Tehnologie UE-SUA și al altor organisme, precum Inițiativa Transatlantică privind Comerțul Durabil și Aranjamentul Global privind Oțelul și Aluminiul Sustenabil.”, transmite Maria Stoian, deputat PNL.

De asemenea, liberala precizează că: „apreciez evoluția ascendentă a instrumentelor politicii comerciale autohtone, bazate pe dezvoltare și modernizare, vor contribui în mod concret la protejarea pieței unice și la înlesnirea și creșterea capacității de export a României.”

Sursa: Facebook Maria Stoian

Distribuie articolul