Deputatul Maria Stoian: securitatea alimentară şi rezilienţa agriculturii sunt obiective strategice ale României

Denis

Deputatul Maria Stoian a anunțat că asigurarea securităţii alimentare şi rezilienţa pe termen lung a agriculturii sunt în centrul preocupărilor Guvernului condus de premierul PNL, Nicolae Ciucă.

Potrivit oficialilor europeni, nu există niciun pericol iminent în ceea ce privește disponibilitatea alimentelor în Uniunea Europeană. Cu toate acestea, accesibilitatea alimentelor este o problemă reală, mai ales pentru gospodăriile vulnerabile din țările mai puțin dezvoltate, cum ar fi România, din cauza inflației în creștere.

„Pentru a rezolva acest potenţial deficit, PNL susţine adoptarea urgentă a unor măsuri adecvate de protecţie socială, în vederea susţinerii nivelului de trai al persoanelor aflate în risc de sărăcie.

Ne pronunţăm explicit pentru crearea unor plase de siguranţă, destinate categoriilor vulnerabile a populaţiei ţării, în vederea asigurării accesului unui procent cât mai însemnat al românilor la diete sănătoase, cu punerea unui accent special pe gospodăriile cu venituri mici”, ne transmite Maria Stoian, deputat PNL.

De asemenea, liberala precizează că: „România trebuie să îşi armonizeze politicile şi strategiile agricole la noile tendinţe europene, prin implementarea unor soluţii regenerative în agricultură, precum agroecologia, agrosilvicultura, agricultura ecologică, de precizie sau cultivarea carbonului”.

Sursa: Facebook Maria Stoian

Distribuie articolul