Deputatul Maria Stoian: România are capacitatea de a deveni lider european în securitatea cibernetică

Deputatul Maria Stoian a anunțat faptul că România are capacitatea de a deveni lider european în securitatea cibernetică.

„România are capacitatea de a se deveni un lider puternic în securitatea cibernetică, atât la nivel european, cât și global, fapt reliefat de oficialii guvernamentali ai PNL în discuțiile recente purtate cu comisarul european pentru piață internă, Thierry Breton. Acesta a avut o serie de întâlniri cu premierul liberal Nicolae Ciucă, cu responsabilii din ministerele decidente, în cadrul vizitei în România înscriindu-se și inspectarea noului sediu al Centrului european de competențe în materie de securitate cibernetică (ECCC), care se va deschide oficial luna viitoare.”, transmite Maria Stoian, deputat PNL.

De asemenea, liberala precizează că: „Prezența la București a comisarului pentru piața internă Thierry Breton reprezintă încă o dovadă a atenției acordate României de către Comisia Europeană. Discuțiile s-au axat, în special, pe consolidarea capacității de apărare a țării noastre și a Uniunii Europene, în ansamblu, deoarece, în aceste vremuri complicate de războiul din Ucraina, fiecare stat acționează dinamic și aplicat pentru întărirea forțelor de securitate, apărare și siguranță națională.”

Sursa: Facebook Maria Stoian

Leave a Comment